Google Website Translator Gadget

woensdag 28 maart 2012

Knuffels voor Indonesië

Toen ik aan het opruimen was, kwam ik twee half afgemaakte knuffels tegen. Deze heb ik uit de kast gehaald en afgemaakt. Ik vond dit weer zo'n leuk werk, dat ik er meteen nog een paar heb gemaakt. Ik heb ze altijd gemaakt als kraamcadeautje, maar tijdens het maken dacht ik "kan ik niet wat knuffels voor het goede doel maken". Toen moest ik meteen aan mijn collega Maria denken.

De zwager van Maria is enige jaren geleden op brute wijze van het leven beroofd. De familie komt uit Indonesië en hij had altijd een droom dat zoveel mogelijk kinderen in Indonesië onderwijs kunnen volgen. Ter nagedachtenis aan hun broer/zwager heeft zijn familie een stichting opgericht om zijn droom te laten uitkomen. De stichting ondersteunt en financiert verschillende onderwijsprojecten in Indonesië. Zij werkt daarbij nauw samen met plaatselijke organisaties. De stichting ondersteunt niet alleen het onderwijs, maar zorgt er ook voor dat de gebouwen worden opgeknapt. Half juni gaat Maria met een aantal broers en zussen naar Jakarta om nieuwe toiletten te plaatsen. Meer informatie over de projecten vind je op http://www.ronsdroom.nl/.

Ik heb Maria gevraagd of zij het leuk vond om wat knuffels voor de kinderen mee te nemen. Haar antwoord was meteen: "Heel graag, want de kinderen hebben geen knuffels, niet iets voor hunzelf".
En dan ga je verder denken: "wat als ik een oproepje plaats of er andere mensen zijn die willen meedoen". Haar antwoord: "Dat zou helemaal gaaf zijn". 

Na deze lange inleiding nu mijn vraag:

Willen jullie meehelpen met knuffels maken voor de scholen in Indonesië. Grote knuffels, kleine knuffels, gebreid, gehaakt, van stof. Alles is van harte welkom. Als jullie willen meedoen, zouden jullie wel de knuffels naar mij moeten opsturen. Als het niet al te ver weg is van Delft, kan ik ze ook komen halen. Ik werk echter ook nog en heb niet heel veel tijd over. Ik hoop dat dit niet een te groot obstakel is. De knuffels moeten voor 7 juni bij mij zijn, omdat de familie half juni naar Indonesië gaat.

Als jullie willen meehelpen, willen jullie dan mailen naar tankie44@gmail.com. Dan zal ik mijn adres doorgeven, waarnaar jullie de knuffels kunnen opsturen. 

Namens stichting Rons droom,

Terima kasih (dank je wel) 
2 opmerkingen:

 1. Mooi initiatief, ik hoop dat je er heel veel krijgt.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Tanja,

  Wij van de Stichting Ron's Droom zijn heel blij en dankbaar voor dit initiatief. Medio juni a.s. kunnen we een heleboel arme kindertjes in Indonesië blij maken. Natuurlijk zullen we jou verder op de hoogte blijven houden.
  Je collega, Maria

  BeantwoordenVerwijderen